onsdag, september 29, 2004

Hvis jeg var....

Peter Pan for en dag ville jeg: kigge ned i skyerne, drille Kaptajn Klo og flyve forbi Grith Lygums vindue og vinke ind til hendes to hunde

Peter Plys for en dag ville jeg: spise mig fuldstændig sønderbombet i honning og bagefter drage ud på et spændende eventyr

John Lennon for en dag ville jeg: Rejse langt væk så jeg ikke blev skudt, på den måde kunne jeg fortsætte med at skrive smukke og meningsfulde tekster - og måske ville jeg droppe hende hængeplanten.

Panter for en dag; ville jeg jagte antiloper hele dagen og dovne den af i et træ ved en smuk sø om aftenen....

Dykker for en dag: ville jeg helt klart ned og svømme rundt i Titanic

Charles Dickens for en dag ville jeg: være stolt af alle de pragtfulde romaner jeg har skrevet, sætte eks-hustruen på plads og invitere alle vennerne til en pragtfuld middag

Percy Bysshe Shelley for en dag: ville jeg lade være med at tage ud og sejle, så jeg slap for at lide druknedøden, på den måde kunne jeg skille mig ud som romantikkens største poet!

Harry Potter for en dag: ville jeg gøre det fuldstændig af med ham hvis navn man ikke må nævne, lave lidt sjov magi med vennerne og bare hygge mig med lidt quidditch.

Men nu er jeg jo bare mig, hvilket også er dejligt nok, så jeg tror bare jeg går ind og læser "Peter Pan og Wendy"

Hvem ville du gerne være for en dag, og hvad ville du bruge dagen på?

tirsdag, september 28, 2004

Pilates....here I come

En sød blogger sendte mig en dvd med pilates, og jeg havde glædet mig som et lille barn....

Desværre virkede den ikke i vores playstation og jeg måtte selv krybe til korset og købe en hos dem her, og i dag dukkede den op med posten...

Om lidt kaster jeg mig så ud i Pilates-universet, et sted jeg har hørt så meget godt om, så jeg håber på det bedste:-) Når man skal dyrke motion og ikke kan tage sig sammen til meget andet end specialeskrivning, redaktør-jobbet, hundeluftning olign., ja så er home-exercise altså en glimrende ting:-)

Har du prøvet pilates? Hvad dyrker du af motion? Og hvorfor?

mandag, september 27, 2004

Getting something done....

er en meget underlig følelse!

Jeg har grundet mit stress sat faste arbejdsrutiner for mig selv, så jeg kan fokusere på én ting ad gangen, og det betyder også at jeg skal undgå at maile, blogge osv. fra 8-14 hver dag, men i stedet læse og skrive på mit speciale om Charles Dickens.

Taget i betragtning at denne mandag er den første med de nye arbejdsrutiner går det virkelig glimrende! Jeg arbejder rent faktisk og får noget fra hånden, og gud hvor det føles dejligt.

Nu har jeg imidlertid trukket frokosten længe nok ud og min mave brumler, så inden det behov tilfredsstilles ville jeg bare lige blogge denne positive besked til mine læsere:-)

Verden kan somme tider overraske og man kan mere end man umiddelbart tror. Bedre tider er på vej, ting er forandret og jeg skal til at tænke mere på mig!

Forandring kan være til det gode, men jeg er jo stadig mig:-)

fredag, september 24, 2004

Schönes morgen

Uhm....klassisk musik og pilates, bagefter et dejligt varmt bad og en god morgenmad.

Solen skinner varmt, hundene flader ud, jeg er ved at blive menneske igen, og ser frem til en hyggelig aften i lag med tupper-ware interesserede, gode tøse-snakke, lækker mad, et godt glas vin og ren hygge - og piger, hvis I læser dette: jeg glæder mig til at se jer!!!

Weekenden står i flagenes tegn, vi skal til føs´dag både lørdag og søndag, tilmed over broen til Sverige en enkelt gang, og jeg glæder mig til festlig lag med mennesker jeg holder af.

Ellers skal jeg forsøge at pusle lidt om min dejlige kæreste, som ved gud har brug for det, han gør mere for mig end han aner af, og det er på tide han bliver forkælet lidt.

Hvad skal du lave i weekenden, hvem skal du forkæle?

onsdag, september 22, 2004

Tankemylder

Det kan være frusterende og berigende på samme tid at have et gigantisk tankemylder kørende for fulde hammer i ens hoved!

Cirka sådan kan mit liv betegnes lige nu, det er ihvertfald sådan det føles. Tankerne mylrer omkring, baner sig væk, skubber til hinanden, maser og presser. Den ene kan knap nok komme til for den anden. Puh ha...det er ret udmattende.

Derfor forsøger jeg virkelig at rense ud i mit liv. Forsøger at få styr på tingene og prioriteterne. En svær proces. Alting tager sin tid.

Og hvorfor tager ting så enorm lang tid? Før man ser sig om er den ene dag efter den anden gået, timerne nærmest sluger hinanden, drøn irriterende.

Men udrensningen hjælper hen af vejen. Der kommer mere klarhed i kaos, mere orden, lidt mere luft, lidt færre tanker, og på et tidspunkt regner jeg med at nå derhen hvor jeg kan slappe af igen.

Min kæreste siger jeg har stress, og jeg tror ham. Derfor er den proces jeg har gang i personligt lige pt. affødt af mange ting, men blandt andet det her med at jeg, en person med totalt kontrol, har stress. Jeg elsker alt det jeg laver, men jeg påtager mig for meget, har for mange jern i ilden, og det er virkelig på tide at slukke nogle af dem, falde ned på jorden, dyrke og tænke på mig selv, samt dem jeg holder af.

Har du været i samme situation og har du et godt råd?

torsdag, september 09, 2004

Sommerhus og livsfilosoferen

Om ikke så lang tid skal jeg tilbringe en uge i sommerhus for at få lavet noget på mit speciale, og jeg ser virkelig frem til det. Ser frem til at komme lidt væk fra de samme vægge, ser frem til at komme ud hvor der er lidt mere plads, lidt mere natur, lidt mere frihed.

Frihed betyder meget i et menneskes liv, frihed til at gøre det der føles rigtigt. At gøre det der føles rigtigt må siges at være det bærende motto i mit liv pt. - jeg gør alt det der føles rigtigt, og det er farligt, udfordrende, energikrævende, skønt, befriende og meget mere. Det kan gøre rigtig ondt, og det kan virke så utrolig meget lettere bagefter, fordi et åg er blevet løftet fra ens skuldre.

Valg er det samme som fravalg, i alle livets facetter. Det er en hård tid, samtidig med at det er en dejlig tid. Processen er igang, hjulene er ikke til at stoppe, - hold .... hvor der sker meget i mit liv - er det sådan at være fyldt 30? Åbenbart.

Man tager pludselig stilling til en masse ting, vælger fra og vælger til, stå ved en korsvej hvor der skal slås ind på en ny og mere "gruset" vej, en ny retning skal tages. Det koster....bekymrer og gør ofte ondt - men ligeså ofte giver det mig et booast af livsglæde og boblende kreativitet.

Men hvor er det skønt at træffe nye valg, bevæge sig nye veje, gøre det der helt helt inde føles som det absolut rigtige.

Har du stået ved disse korsveje hvor du har skulle vælge? og hvad er din erfaring?

fredag, september 03, 2004

Så sprang Bloom ud.....

Endelig skete der noget på Ulysses-fronten, uvejret havde også været trukket op rimelig længe. Men nu er Bloom sprunget ud og håber at andre følger ham her hvor efteråret er ved at sætte ind, hvilken årstid kunne være mere passende for lidt Joyce-læsning :-)

Hvis det bliver en succes, kunne man jo overveje at følge op med andre Joyce værker, men det må tiden vise.

Du kan overveje at være med til at springe ud her