onsdag, december 19, 2007

Så det jul, status over 2007;-)

For 3. år i træk følger her vores status over året, her fra Åparken, familie Lygum Siewertsens residens;-) Ja, for nu er det jo familien Lygum Siewertsen, i den grad!

For det første blev Jacob og jeg jo gift i maj 2007, så nu hedder vi begge Lygum Siewertsen, og for det andet, fulgte præcis to måneder senere vores livs lykke, og mest heftige udfordring, nemlig lille Nora Langstrømpe. Så endnu en Lygum Siewertsen kom til verden, og vores to specielle navne lever nu videre i hende;-) Derfor kunne det heller ikke være anderledes i dette jule/nyårsbrev, end at hun naturligvis pryder forsiden;-)

Nå lad os gøre status! Vi bor jo stadig i vores lille hyggelige hus, og har stadig en masse projekter, vi arbejder på - sådan er det vist bare at have hus. Imidlertid har vi måtte indse, at det er blevet dyrere at bygge til end at købe ekstra plads, så vi går så småt i flyttetanker. Hvor det bliver, ved vi ikke helt. Vi har talt en del om Køge, men om vi lige ender der, ja, hvem ved?! Vi skal lige have ordnet et par ting og sager her på matriklen inden huset sættes til salg. Det bliver nok ikke i 2008, men hvem ved?

Derfor er indkørsel og garage jo sat på standby, for den værdi vi smider i huset nu, får vi sandsynligvis ikke retur, såh…. Men vi fik da revet vores hæk ud til vejen op, og sat en ny. Og jo tak, det pyntede godt nok. Af andre nyheder på matriklen er jo også, at vi har fået købt Mazdarinaens efterfølger, en dejlig Volvo. Mazda´en har vi skam stadig, og den gør jeg, Grith, omegnen usikker i, for 2007 var også året, hvor jeg fik taget kørekort, efter at have smidt en masse moneter! Men i hus kom det, og gud fader, hvor det lettede;-) Det bliver en sorgens dag, når vi skal af med vores gode gamle Mazda, der jo har fulgt familien i flere generationer, idet Jacobs forældre forærede den til os, da de købte ny bil. Men ja, vi har den lige julen over, og så ryger den nok til syn, og dermed det endelige dødsstød. Hulk!!!

Jacob passer sit arbejde i Colt, og jeg går jo på barsel. Bookworm har der været meget, meget lidt tid til, men i 2008 sker der lidt mere på den front, idet jeg jo skal se, om planerne om at leve af en konsulentvirksomhed med 3 grene ( bookworm, freelance-artikler og litteratur-rådgivning ) kan bære. Det vil tiden vise. Lige nu er det tiden med Nora, der er den vigtigste. Før var bookworm.dk vores hjertebarn, nu er det en anden lille engel, der har taget den plads. Fuldstændig endda!

Nora kom, Nora tog os med storm. Nora lagde os ned i flere måneder, og holder os stadig i den grad beskæftigede, og trætte;-) Vores lille potte havde jo kolik i de første 4 måneder, hvilket ændrede fuldstændig på vores liv. Overskud var der meget lidt af, og alt kørte på pumperne med at holde “skuden oven vande”. Det var rigtig hårdt. Det var dengang, i dag er hverdagen en anden. Meget sjovere, idet hun er vokset fra sin kolik, og er en glad lille pige, der i den grad har let til smil og grin. Som alle andre små unger har hun dog også sine svære perioder, fx nu hvor der er hele 4 bisser på vej, på en gang! Men hun er en lille engel, og hun beriger vores liv hver dag, hele tiden. Tænk, hvilken ubetinget kærlighed!

At gå på barsel, og at være forældre, er i den grad noget, der giver mening. Det er vel nok det mest meningsfyldte, vi nogensinde har foretaget os. At præge et lille menneske på den måde, at forme en personlighed og et liv, ja det er sørme noget helt særligt. På en gang benhårdt og smadder vidunderligt. Jubel og frustrationer går hånd i hånd, og sådan er det vel nok at være forældre. Hver alder sin charme, som man siger;-) Vi forsøger at nyde hver periode med hende, hver måned, hver ny ting, der sker, hver ny udvikling.

I øjeblikket er hun ved at lære at spise med ske, at få grød og grøntsags og frugtmos. Det er drønskægt, samtidig med at det også kræver meget tålmodighed, fordi de små jo kan blive helt hysteriske, fordi det er nyt og fordi de ikke helt forstår det. De sidste par dage er måltiderne dog gået rigtig fint, moar har fundet nogle tricks, og så glider det hele lidt nemmere ned, og man smiler med mad i hele bærret - jamen er der noget skønnere;-)? Det skulle da lige være, når hun sover sødt som en lille engel, noget der ikke sker så meget lige for tiden. Aftenerne er en prøvelse, for bisserne driller hende og gør, at hun ikke så nemt kan sove.

Men hva´, som vi siger, “det er kun en periode”;-), og når det er helt galt, laver vi lidt skæg og ballade ( når vi altså ikke skændes;-) og Jacob pakker sin taske for at drage til fremmedlegionen, og jeg overvejer at gå på tanken efter smøger;-) ( helt bestemt en joke). Men ja, med børn følger mange fornøjelser, og indimellem disse, må man så lige foretrække til et andet rum og tælle til 10;-) Eller som jeg overvejer pt., lidt skrige-terapi ned i en stor pude, det skulle være så sundt.

Julen skal vi fejre i familiens lag, hos Jacobs forældre i Næstved, hvor også min mor, mormor og onkel kommer. Det er så dejligt, at vi kan samle vores to små familier på den måde. Det glæder os rigtig meget. Og så kan alle få glæde af at opleve Noras første jul.

Det vi ønsker os af det nye år er mest af alt lidt mere overskud. Så første step er vel nok at forsøge at titte op over forældre-pølen og igen få noget ordentlig aftensmad på bordet ( hurra for Irmas færdigretter ), og få dyrket noget motion, for det er jo blandt andet derfor, at man altid er så drønhamrende træt. Måske det så også bliver året, hvor vi rent faktisk får overskud til at tage telefonen igen? Vi kan stort set aldrig komme til den, når den ringer, enten fordi vi er ved at give Nora mad, eller ved at pusle hende.

Vi håber, at vi i 2008 igen får overskud til at gøre noget ved bookworm og ved de ting i huset, vi gerne vil have fikset, før vi drager af. I januar har vi tænkt os at renovere vores stue, loftet skal laves, og vi vil have nye møbler og nyindrette. Til sommer starter Nora i vuggestue, og så starter jeg jo op som selvstændig, det bliver spændende. Jacob har fejret 5 års jubilæum i Colt, og hygger sig med sine kollegaer som altid, så også der er alt vel.

Til marts holder vi jo barnedåb, og det glæder vi os også meget til. Vi har besluttet os for at holde det ude, så vi selv kan nyde festen, og ikke skal drøne rundt og sørge for en masse. Dagen fejres på restaurant Krabben i Vallensbæk, samme sted som vi spiste en dejlig gourmetmiddag med vores familie, da vi blev gift. Vi ser frem til det, og gudfar Søren, du kan godt gå i gang med at workout´e, hun bliver en ordentlig basse til den tid;-)

Nytåret holdes i Køge hos Robin og Camilla og deres tvillinger, Oline og William på snart et år;-) Det glæder vi os også rigtig meget til.

Herfra skal der lyde en rigtig glædelig jul til alle, og ønsket om et skønt 2008 til alle jer, vi kender og holder af. Vi håber at se endnu mere til alle i det nye år, og at hygge os med alle I dejlige mennesker;-)

Julesne, klejner og hirsegrøds-hilsner Grith, Jacob og Nora, samt vuffer

lørdag, december 08, 2007

Hold da kæft....

hvor kan en skoldvarm kop kaffe bare hjælpe i en belastende stund! Ahh....



Manden sover grundet julefrokost i går, potten sover i vognen, men har været lidt vanskelig her i dag. Og i går, efter hyggeligt venindebesøg, ja så ville den lille størrelse, der normalt er ret eksemplarisk, bare ikke sove. Ikke tale om. Overhovedet! Jeg rendte ind og ud af hendes værelse efter hun var puttet omkring kl. 20 - og hold fast, indtil kl. 00.30!!! Hold kæft hvor var mor her bare negativ. Den lille potte var halvt i søvne og skrigende hysterisk. Ville ikke puttes, ville ikke have sutten. Det hjalp heller ikke at blive taget op og trøstet, ej heller at få en ren ble. Og at hun kunne være sulten er virkelig udelukket, så alt i alt kunne jeg blot konstatere, at hun var urolig. Og uden farmand, der var til julefrokost, ja så stod jeg altså selv med balladen. Øv, øv, øv. Hold kæft hvor var jeg træt og sur til sidst...




Men farmand, den lille nisseengel, blev ringet op, og han var sådan set næsten alligevel på vej hjem. Og så skete der jo noget ganske typisk, da farmand kom hjem var potten gået seriøst omkuld. Så typisk.




Så i dag er jeg sgu træt. Bare træt. Og i sådan et tilfælde, mens den lille potte brokker sig i vognen indimellem, ja så er den skoldvarm kop kaffe bare sagen;-)




Jeg nyder at være på barsel. Nyder mit ellers meget nemme barn. Hun er så skøn, så skøn. Det er så sjovt at starte hende op på fast føde, og jeg nyder at lave lækker mad til hende;-) Så nu brokker hun sig igen, jeg må rende;-)




Vi snakkes lige pludselig;-)

tirsdag, december 04, 2007

Bruce, nu er heldet seriøst med mig;-)

Læsere af denne blog vil jo vide, at jeg mildest talt har været ramt af "bad luck". Jeg fik min dejlige lille potte, men i kølvandet fulgte en masse komplikationer. Det er vendt nu, sådan helt seriøst. Fordi:

a. Min influenza er på retur

b. Jeg er færdig som patient hos Doktor Lau, thank god! (don´t wanna know)

c. Min potte har sovet prima, prima, prima i dag

d. Og er desuden en glad, glad, glad lille 5 måneders trold:-)

e. Og mest af alt: Jeg fik Bruce Springsteen-billetter!!!


Honey, I´m back for good!