lørdag, april 26, 2008

Vi nyder livet:-)

Jacob holder ferie, og vi nyder livet som familie. Så er der tid, til det man som regel aldrig når. Og man når både at hygge sig og få lavet lidt. Det er skønt, bare skønt. Det lader batterierne op. Og skønt at vi sådan kan være sammen i mange sammenlagte fridage, her lige før Nora skal starte i vuggestue. Alletiders, simpelthen.

Turen er blevet lagt forbi gode venner og deres lille nye datter, vi har været hos gudfar Søren, vi har netop været hos mormor sammen med farfar og farmor, og vi nåede også lige zoo og at være ude og spise lækkert på italiensk restaurant. Og inden fars ferie slutter, når vi også lige i svømmehallen, det skal vi altså bare. Ellers har vi hygget i haven. I morgen skal vi brunche sammen med Onkel Heidi, Tante Kenneth og Fætter Sabrina. Vores ferie har desværre været meget præget af, at Nora er ved at få fortænder, det piner hende og hun er ofte irritabel og hysset. Den stakkel. Jeg håber virkelig snart, at det går over. Der plejer at gå en uges tid, hvor hun lader sig mærke med det.

Livet er venligst mod mig i øjeblikket, jeg har det godt. Er i balance og glad. Har gennem mit nye tidsfordriv facebook fået kontakt til mange gamle venner, og til min egen store glæde, min gamle "familie", min mors tidligere mand og hans, nu voksne, børn. Kan mærke at det gør noget godt for mig, det heler op. Et eller andet sted lægger man jo ofte fortiden bag sig, lige nu kan jeg mærke, at det gør godt at favne den og tage den ind igen. Og hvis der tilmed kommer nye venskaber ud af det, jamen så er det jo bare fantastisk.

Kom ind og facebook og find mig, ik:-)

Grith-der-lige-har-bygget-duplo-zoo-og-er-et-stort-legebarn:-)

fredag, april 18, 2008

Så fik vi svar:-)

Hip hip hurra, i går fik vi brev fra kommunen, vi har fået vores 1. prioritet vuggestue, og Nora skal starte på Kaninstuen i vuggestuen Hvidtjørnen fra fredag den 16 maj;-) Vi er ellevilde:-)

Den lille Langstrømpe er bare SÅ parat! Hun har nu i ca. 1½ måned rejst sig, har kravlet ca. siden jul, så der er knald på. Hun kommer vidt omkring og er meget hurtig. Går fra møbel til møbel, står ofte med kun en hånd, står tit på et ben, og leger i den hele taget meget med balancen. Er blevet super god til at komme op og ned, og ja, vi venter sådan set bare på, at den lille ballademager ( for det er hun altså også blevet med al den mobilitet ) begynder at gå. Jeg mener, at det sikkert sker inden, hun starter i vuggestue, men nu må vi se:-)

Det går prima med hapsmaden, efter lidt indkørings-raseri over det nye. Nu spiser hun fint, og hvor er det dog befriende, at det er blevet så meget nemmere med mad. Nu kan vi bestille børnemad til hende, når vi er ude, og hun elsker tunbolle fra Kongsted på Hovedvejen, så når man ikke gider lave mad, ja så er alternativtet sundt;-)

Tænk, det barn der engang var lille, ja hun er nu 9½ måned. Leger, traller, smiler og griner dagen lang. Sover om natten uden så meget som et kny, altså det er skønt!

Tænker på, at give Nora Biostrath snart, så hun er rustet til alle bakterierne, som hun bliver udsat for i vuggestuen. Og ellers er både sko, gummistøvler, termosæt, regnsæt og flyverdragt indkøbt.

Ellers andet man skal huske ved vuggestuestart? Nogle gode råd? Erfaringer? Hvordan var det for jer?

Vi laver en blid indkøringsperiode, for jeg har jo barsel til august, så hun bliver hentet tidligt, så vi stadig kan hygge sammen herhjemme. Hvis altså hun vil med hjem, for jeg kunne sagtens forestille mig, at hun bliver ellevild med vuggestuen:-)

Det går også rigtig godt med moa´ren:-) Skal have behandlet min fødselsdepression hos en ny psykolog fra maj af, og det ser jeg frem til, så jeg kan smide denne mørke del af mig selv, som indimellem kigger frem. Heldigvis har jeg ikke mærket noget til det i et par uger nu, men det ligger der jo stadig, det skal man jo huske. Regner helt klart med, at den nye psykolog kan rykke ved nogle ting, så jeg kan få bearbejdet og smidt det bag mig.

Tænk, at jeg engang havde så lille et barn, som på billedet, hvor Nora er 3 dage gammel, det er jo ufatteligt! Sikke en udvikling...

Grith, og Nora-snart-vuggestuebarn

torsdag, april 03, 2008

Så gik der tid med det....stilheden brydes!

Tja, tiden rendte fra mig. Eller også rendte jeg fra mig selv. Mistede mig selv fuldstændig.

Hvilket jeg faktisk har gjort i måneder. Rendt fra mig selv, glemt mig selv, puklet og knoklet, og solgt min sjæl i forbifarten.


Fik ikke rigtig styr på min efterfødselsreaktion, så nu er den endt i en regulær depression. Øv. Men her går det jo godt. Ja, med alt andet end mig. Det råder vi bod på nu. Der er konsulteret læge, vi har snakket meget, jeg har fået det bedre. Erkendelse gør altid godt, men føler mig på mange måder sat tilbage. Tilbage til kort efter Noras kolik, hvor livet gjorde ondt. Hvor jeg skulle huske at spise og sove. Hvor jeg glemte alt, der havde med mig at gøre.


Mange mødre vader ud i den samme fadæse som jeg. Mange mødre glemmer sig selv. Og det gør nas. Rigtig nas. For pludselig kommer livet og klapper dig over nælderne. Så skal man hanke op i sig selv og passe på. Passe på sig selv og det gode liv. Så det forsøger jeg så. For det er jo her man ender uden hjælp, efter aborter, barsk fødsel og kolikforløb, ja så går klappen altså ned, og det næsten i bogstaveligste forstand. Livet er ikke altid lutter lagkage, faktisk kan kagen også klaske fuldstændig sammen og flødeskummen bliver sur!


Jeg skal forkæles. I dag gøres det med bestilling på http://www.boghandel.dk af "Kafka på stranden", og forudbestilling af "Kernesund Mad" - en kogebog fra Ninka, hende der har skrevet "Kernesund Familie", som forlængst er læst og konsumeret - men jeg kunne da snildt læse den igen;-)


Nå, men stilheden er brudt, der skal blogges lidt oftere, og så skal jeg huske mig, for jeg er jo ikke kun nogens moar, men også mig, mig, mig selv:-)


Har livet gjort ondt på dig - og har du prøvet noget lignende? Stress? Depression?


Grith, der glemte sig selv i forbifarten, men som har et sundt og dejligt barn:-)