onsdag, maj 20, 2009

Kr. Himmelfart 2009 - this is it!

Så det dælme Kr. Himmelfartsferie med Volvo i hus, solskin, Æblecider, bio-dobbeltdate, besøg på Louisiana for at se Max Ernst, besøg af mormor, havehurlumhej, rundtur med kost og spand, leg med hundebasser, tumling med næsten 2-årig og mødregruppehygge - jubbbiiiiiii:-)

Info om Max Ernst, kilde: http://www.louisiana.dk/


Dadaisten, surrealisten, romantikeren og det fabulerende geni. Max Ernst var en af det 20. århundredes mest indflydelsesrige kunstnere. Louisianas udstilling er den første store præsentation af Max Ernst i Danmark.

Max Ernst var et hypermoderne og omstillingsparat menneske. Som vagabondens var Ernsts liv én lang rejse - han var altid på vej ind og ud af nye udtryksformer, på jagt efter udvikling og forandring. Aldrig stod han stille ved en enkelt stilretning, men vedblev at udforske og eksperimentere med kunsten.

Drøm og revolution En kunstner bør ifølge Max Ernst aldrig vide hvad han vil, men fortsætte med at undersøge og transformere sit udtryk. Derfor vedblev Ernst at reflektere over kunstens væsen, og resultatet er banebrydende. Som Picasso og Dalí kunne Max Ernst ALT. Hans billedverden bygger på uventede sammenstillinger af elementer, symboler og teknikker. Han angreb de traditionelle billedopfattelser, og stillede spørgsmålstegn ved alt, hvad der var vedtaget og formuleret i kunsten. Drømmen og fantasien ydes forrang og bliver levendegjort i Max Ernsts revolutionerende og mangfoldige udtryk.

I et retrospektivt greb viser udstillingen de væsentligste kunstneriske stationer hos Max Ernst; Dada-årene i Köln fra 1918-1922, hvor han udviklede fotomontage og collageteknikken, hans surrealistiske periode i Frankrig indtil 1941, en eksperimenteren med frottage-teknik og psykoanalytisk symbolik, eksil-tiden i USA fra 1941-53, hvor decalcomani- og oscillationsteknikken står centralt, samt kunstnerens tilbagevenden til Europa og hans sene værk, der er præget af kosmiske billedverdener og en omfattende grafisk produktion.

Udstillingens ca. 200 værker spænder fra maleri, collage, tegning og skulptur til de særlige Max Ernst-teknikker frottage og decalcomani.

Udstillingen Max Ernst. Drøm og revolution er blevet til i et samarbejde mellem Louisiana og Moderna Museet i Stockholm. Det kuratoriske team består af den tyske kunsthistoriker og førende Max Ernst autoritet, Werner Spies, museumsinspektør Kirsten Degel, Louisiana og museumsinspektør Iris Müller-Westermann, Moderna Museet. Scenografien til udstillingen er tilrettelagt af Detlef Weitz (arkitekt) og Rose Epple (grafisk designer) med Hans Hagemeister og Wolfgang Schneider.
PS. Når jeg er færdig med at være kunstnørd, så skal der naturligvis sættes telt op i haven, spilles ludamino, læses i solen, klappes hunde og laves kaffe til husbonden:-)

Ingen kommentarer: