fredag, januar 11, 2008

Livsstilsændring til hele familien;-)

Nora skal ikke starte op på sødmælk og mælkeprodukter. Beslutningen er taget i samarbejde med vores søde SP. Fordi at Nora havde kolik de første fire måneder af sit liv, og så synes vi ikke, at hun skal starte på mælkeprodukter lige nu. Det ville være så ærgerligt og rigtig synd, hvis hendes krop igen får svært ved at fordøje ordentligt. Så istedet for sødmælk osv., så skal Nora have mælkemineral ( kalk og magnesium ) hver dag i tabletform ( knust i skemaden ), broccoli og andre grønne ting og sager ( som der er kalk i, og rismælk i stedet for sødmælk.

Jeg har det super godt med den beslutning, for jeg har i den seneste tid læst rigtig mange dårlige ting om mælk, og var meget imod at hun skulle have sødmælk allerede. Fanatisk er jeg dog ikke, så selvfølgelig skal Nora have lov til at drikke mælk senere, lige nu får hun lov til at blive introduceret til rismælk, det drikker jeg selv og det smager dejligt;-) Og jeg mener måske endda, at der er noget kalk i.


Vi er ved at indføre en sundere livsstil herhjemme, og det kommer naturligvis også til at omhandle vores datter, i det omfang det er godt for hende. Vi skærer ned på sukker, mælkeprodukter, gluten og industrifremstillede produkter, på den måde vi finder det rigtigt. Ikke overdrevent, men blot med omtanke.


Jeg er stærkt inspireret af http://www.kernesundfamilie.dk/


Lad dig selv inspirere:


- Hold hverdagen sukkerfri og flip i stedet ud hver fredag.


- Drop gluten og industrielle kemiske produkter


- Drop komælk til børn og giv dem grøntsager, nødder og eventuelt calcium istedet.


- Spis mest frugt, grønt, fisk og fjerkræ


- Spis økologisk


- Dyrk motion


Det vil givet tage et stykke tid her hos os, før vi har fundet alternativer til vores kost- og livstilsvaner, men vi arbejder henimod det. Og så vil vi dele dagene op, så vi hver især får dyrket noget motion, for vi er ikke gode til det spontane, det skal planlægges. Det ville jo heller ikke gøre noget, at rengøring og praktiske pligter blev sat lidt i skema;-)


Hvor sundt lever I? Og hvad er jeres holdning til kost og livsstil?


Grith og Nora, nu med bisser;-)

2 kommentarer:

Sunhed sagde ...

ja det kan betale sig at leve sundt. og det burde vi alle gøre

Lone sagde ...

Det er svært at være uenig i det. Det bare ikke altid, at det er lige nemt:-)