mandag, februar 08, 2010

32 dage til Herlev-eventyr


32 dage til pt. 3 kilos-lillebror sir´hej. Puslebord til væg, tjek. Tremmeseng ryddet og storesøsterseng indkøbt og prøvenattetisset, tjek. Børneværelse næsten klar til to, tjek. Dagen i dag byder på præ-lillebror planlægning, god kaffe og så meget oprydning som lillebror og bækkenbunden nu tillader. God mandag derude!
Weekenden blev tilbragt hos svigermor, der jo skal indlægges og have fjernet brystet grundet brystkræft mandag aften. Det var en chokerende nyhed ovenpå svigerfars død i starten af januar, men vi prøver at holde fanen højt og komme videre. Selvfølgelig bliver hun rask og rørig i gen, der er jo super gode odds for netop brystkræft, men vi må indrømme, at perioden lige nu er hård for vores lille familie. Oveni denne triste nyhed, så kom den endelige dom fra vores dyrlægen - vores 11 år gamle tæve Bazooka, den frækkeste og mest legesyge hunni i Brøndbyvester, har også en stor ( tilmed aggressiv ) kræftknude - der ikke kan fjernes uden risici for stor forværring - der knækkede filmen sgu næsten for højgravide mig. Havde vi ikke lillebror at se frem til om godt og vel 30 dage, så ved jeg ikke om en evt. depression kunne holdes for døren i vores familie, hans kommende arrival sætter alting i et andet perspektiv.
Bazooka skal ikke have kemo, da vores dyrlæge har gode erfaring med en hormon-behandling i forhold til hendes diagnose. Med daglig medicin kan hun have det godt i alt fra 2 måneder til 2 år endnu, så det er bare at se tiden an. Det er hårdt, men sådan er det jo også, at have en ældre hund. Vi ved jo godt, at kæledyr blot er til låns, og at hun jo faktisk har haft et godt og langt liv. I øjeblikket bliver hun rigtig forkælet, og vi holder godt øje med hendes tilstand, for selvfølgelig skal hun have fred, hvis hun ikke har det godt - men indtil videre er hun, præcis som hun plejer, aktiv og legesyg, fræk og ballademager-agtig.
Ak ja, 2010 har indtil ikke være nem her i huset - vi vil gerne snart have noget lys og noget solskin forude, foråret bør kunne lette på humøret - og vi glæder os til at lillebror kommer og giver vores verden et andet indhold end lidelse, sygdom og død. Uden dog af den grund, at skulle lægge de helt store forventninger ned over ham - han skal selvfølgelig bare være præcis som alle andre små spædbørn - med de glæder og sorger det volder - men jeg er sikker på, at han vil sprede en masse glæde - og gud skal vide, at vi trænger til det.
Grith, 35+3

2 kommentarer:

Esther sagde ...

Der er nu noget sandt med det gamle ord, at en ulykke sjældent kommer alene.

Det er godt nok meget I har haft om ørerne på så kort tid.

Jeg krydser fingre for at 2010 bliver et superår for jer senest fra Lillebrors ankomst.

Kærlig hilsen

Grith sagde ...

Tak Esther, we need it:-)