fredag, februar 12, 2010

Statusbrev 2009 - del 2


Nå, men tilbage til det året 2009. Nora startede jo i vuggestue i 2008, så hun har nu gået i Hvidtjørnen over 1½ år og har nydt hvert sekund, ingen tvivl om at hun elsker Hvidtjørnen, de voksne, alle legekammeraterne, legepladsen – og i særdeleshed puslespillene.

Nora er gået fra i 2008 at være en lille løjser til nu at være en stor løjser, der kan en masse ting, herunder at ”lave ballade”, som hun selv siger det. Hendes sprog er gået fra pludren over i ord til sætninger. Bub er blevet til bus, ”det er meget bedre” er en sætning, hun ofte bruger, og farmand har både lært hende at sige ”Obama” og ”ordentlig syg puba”. Den anden dag kom hun ud på toilettet, mens jeg sad på tønden, og spurgte ganske naturligt om ”Mor, laver orn´lig syg puhba?” Hrm... Hendes sproglige udvikling har været sjovt at følge, og ofte har vi forældre siddet måbende overfor en spilopmager, der bare har fyret den ene ukendte sætning af efter den anden. Sidste gode sætning er: ”Jeg laver ballade, jeg spiser bussermænner´” – som farmand optog på mobilen – og som de onde forældre planlægger at afspille til stor moro til hendes konfirmation. I julen er sætninger som ”Sådan er det”, ”Jamen dog” og ”Mor har en kæmpestor navle” kommet til – og ofte må man som forælder sande, at de små papegøjer har en særdeles god hørelse – blot lyder voksensætninger ofte sjovere og meget mere spøjse fra en barnemund. Bandeord lyder forøvrigt rigtig grimt!

Vi har med stor tålmodighed fået lært Nora, at man hverken må bide eller slå, jagte hunde eller andet balladeagtigt, og hun er så sød, når hun undskylder – det har vi nemlig lært hende, at det gør man, når man ikke har været sød mod andre. Det skal så lige siges, at hun størstedelen af tiden er en sød, lille pige, der er rigtig god til at lege og hygge sig, hjælpe sin far og mor, og lege med sine hunde. Hendes store lidenskaber i øjeblikket er at se Tagkammerater, lege med balloner, lege udendøre, lege vildt med mor og far i den store seng, lægge puslespil, bakse med playmobil, lege med modellervoks, kramme hundebasserne, hjælpe til i køkkenet eller bare generelt at hjælpe til. Hun kan få timevis til at gå med at klæde sine dukker af, bade dem og meget andet. Den nyeste passion er naturligvis Noras nye seng. Vi har nyindrettet børneværelset, så det kan rumme to dejlige unger, og i den forbindelse fik Nora en halvhøj junior Flexa-seng – sådan en der ikke er vanvittig høj, men stadig lidt høj, og så kan man indrette sig nedenunder i ”hulen”. Vi har også bestilt forhæng og ”telt” til selve sengen, men det er der desværrre 5 ugers ventetid på, så hun får sig en overraskelse senere hen. Vi havde forberedt os på en masse renderi og uro ved sengetid, men pigebarnet er så ellevild med sin nye seng, at hun nu på 5 døgn har sovet i den uden ballade eller ”kommen renden”. Vi kan stadig ikke rigtig fatte det, endsige få armene ned.

Hverdagen hos Lygum Siewertsen går lidt stærkt, som i de fleste børnefamilier. Med fuldtidsarbejde kan man lige nå at hente barn, køre hjem og lave aftensmad, spise, bade, læse godnathistorie og putte. Bum, bum, bum, og så er klokken 20, og mor og far falder i søvn til dårligt tv – eller noget i den retning. I den henseende er vi som alle andre familier – men vi drømmer om at have en masse energi hver aften og have kvalitetstid med hinanden – håbet er lysegrønt, siges det.

Oplevelserne i 2009 har været mange. Størst har naturligvis været Noras fødselsdag i sommers – med legeland i haven; badebassiner, trampolin, vippe, gynge, diverse køretøjer og alt mulig andet hyggeligt – ja Neverland go home. Det var en rigtig dejlig dag, med masser af familie og venner med børn. Denne dag kunne vi også proklamere, at Nora havde fået en særlig fødselsdagsgave i form af, at hun skal være storesøster til marts. Til Noras fødselsdagsfest var vi noget i stil med 15 voksne og en 7-8 børn til rigtig haveselskab med skrig, skrål, leg, lagkage og diverse lækkerier. I sommers var vi desuden 12 dage rundt i Europa; Danmark – Prag, Prag – Kroatien, Kroatien – Østrig og hjemad. En skøn tur, hvor vi havde selskab af mormor og fik kørt en små 3500 kilometer – kun de smalle veje højt i Østrigs alper havde vi gerne været foruden.

Året bød også på sommerfest i Hvidtjørnen – i øsende regnvejr, afskedsreception på mormors arbejde, flytning i Kolding for oldermor, 70-års fødselsdag hos farmor, diverse fødselsdagsfester hos bla. onkel Lars, kusine Anna og gudfar Søren. Tivoliture med familien og far og Nora på egen hånd senere. Nora har også haft en weekendtur hos både mormor og oppe hos gudfar Søren, hvor mor og far har fået lavet en masse derhjemme eller bare slappet af.

I november blev Nora opereret og fik fjernet sine polypper, så nu kan hun rent faktisk trække vejret gennem næsen. Ellers har året desværre budt på trælse oplevelser i form af sygdom som influenza, mavevirus og forkølelser én masse – moren har taget de fleste omgange, men både Nora og far har haft fornøjelse af fx øjenbetændelse. December har bla. budt på julehygge på fars arbejde, hvor Nora blev bedstevenner med julemanden, der havde dejlig chokolade med, samt et hyggeligt besøg hos Olde i Kolding.

I 2008 var jeg på barsel og kom derpå i løntilskud i SEBI i september. I 2009 fik jeg en 3 måneders stilling i SEBI som kommunikationsmedarbejder, søgte med lys og lygte efter fast job, og var så heldig i marts måned at lande et job som administrativ medarbejder i Jobafklaring, Høje-Taastrup Kommune – samme sted som SEBI lå, så det var sådan set bare en ”overflytning” fra maj måned af. Det var en stor lettelse af komme videre fra at ”være ledig/ i løntilskud” og så til at få fast arbejde – både rent mentalt og af stor betydning rent økonomisk!

Jeg elsker at være i fast arbejde, omend jeg godt kunne mærke, at med lillebror, der efterhånden var blevet en stor lillebror, ja så blev det tungt. Små 10-11 kg. har vægten forøget sig med efterhånden – det er ikke så meget, men når man normalt vejer de der 56 kg., så kan det altså godt mærkes.

Jacob arbejder i Colt, hvor han har været 8 år nu. Nu, hvor jeg har fået fast arbejde, er det tid til at Jacob kan søge nye udfordringer – så forhåbentlig bliver 2010 eller 2011 året, hvor han lander et nyt, spændende job med lidt flere udfordringer. Ellers går Jacobs tid med at renovere vores stue, vi er næsten færdige, frekventere Sats, og være sammen med kollegaerne, vennerne, Nora, basserne og jeg. Han var i 2009 som sædvanlig på den årlige cykeltur med kollegie-gutterne, denne gang til Rügen. De havde haft en fin tur. Destinationen på 2010-cykelturen, hvor gutterne har 10 års jubilæum med arrangementet, er endnu ukendt, men mon ikke de kan få en 3-4 dage til et gå et spændende sted med at lægge nogle kilometer bag sig, spille og hygge sig med diverse drikkevarer om aftenen, det tror jeg bestemt. Hvordan jeg lige skal håndtere en spæd lillebror, en stor storesøster og to hundebasser imens, ja det må jeg lige grunde lidt over.

Ingen kommentarer: