fredag, februar 12, 2010

Statusbrev 2009 - del 1


Halløjsa kære familie, venner og bekendte

Så er der endnu engang blevet tid til det årlige status- og ”nytårsbrev” her fra familien Lygum Siewertsen – denne gang usædvanlig sent – og som noget nyt i elektronisk format. Det tilrådes at brygge en dejlig varm drik og finde et lunt tæppe midt i denne snetid – så er du klar til læsehygge. Brevet breder sig over de næste tre indlæg her på bloggen.

Året 2009 er gået med lynild her på Åparken, sådan er det vist bare, når man har små ballademagere i huset, så flyver tiden. I konstant centrum for vores familieliv er selvfølglig vores lille, store Nora Langstrømpe, der godt og vel er 2½ år nu – på billedet ses hun glad på legeplads i Østrig i sommers.

Nora startede i børnehave efter juleferien – som mindste krokodille på Krokodillestuen i Hvidtjørnen. De har stort set aldrig problemer med overgangen fra vuggestue til børnehave, fordi det jo er en integreret institution, hvor voksne og børn på tværs af huset leger og er sammen i det daglige. Vi er ikke i tvivl om, at Nora har haft rigtig godt af at komme i børnehave – hun var bare SÅ klar. Der var en meget stor overvægt af de helt små børn i vuggestuen, og så kan der mangle lidt udfordringer og alderssvarende leg, når man er en af de store. Nora rykkede op sammen med en jævnaldrende dreng, og delte Dumle-slikkepinde ud til alle kaninungerne tirsdag den 22. december, hvor hun havde sidste dag på kaninstuen. Vi er glade for, at Nora rykker så tidligt i børnehave, så er hun godt kørt ind, inden lillebror ankommer til marts. Når man kun er 2½ år, skal de store forandringer helst komme med lidt mellemrum, så børnehaveskift og juniorseng til januar, en mor der går på barsel, så der bliver lidt bedre tid til én, og så en lillebrorsan til marts, så passer pengene.

Ja, for en lillebror er jo i stærk produktion – og vi glæder os. Lillebror trives og vokser og er i skrivende stund i 37. uge – han er omkring de der 3,2 kilos penge og omkring de 45 cm. lang. Vi har et 3D-billede hængende af ham på vores køleskab, og i guder hvor han ligner sin søster! Vi venter ham med længsel – og ser frem til en ny, udfordrende ( og helt sikkert ganske udmattende ) og glædelig tid. Der holdes lidt ekstra øje med lillebror, da man mistænker min moderkage for at drille, så vi var til en ekstra skanninger her i januar og februar , og der er et godt beredskab parat til fødslen, da der meget sandsynligt bliver problemer med moderkagen igen. Det mistede jeg jo 3-3½ liter blod på sidst og røg på OP akut, akut, så det er heldigvis noget, Herlev ikke tager let på.

Vi hyrede i sommers en Doula, Kristina – vores private fødselhjælper, der skal være med til at give omsorg, sørge for tillid og god kommunikation før, under og efter fødslen, og guide mig og Jacob igennem en forhåbentlig spændende og god proces. Termin er den 12. marts, navnet er valgt, og vi glæder os meget til at kunne sms´e og ringe til familie og venner, når lillebror har hilst påJ Nora kysser og krammer lillebror hver aften før sengetid, og er meget opmærksom på ham, så bevidst om den slags man nu kan være, når man er 2½ år og ikke rigtig ved, hvad det sådan set betyder. Jeg er dog sikker på, at storesøster Nora nok skal tage det hele i stiv arm, og de udfordringer der kommer, tager vi hånd om stille og roligt. Vi glæder os til at se hende vokse som storesøster, og til at se, hvordan de to kommer til at have glæde af hinanden. Og så håber vi i særdeleshed på at holde kolikken ude af billedet i denne omgang – så kryds lige fingre, vil I.

Grundet et lidt hektisk arbejdsliv hånd i hånd med familielivet gik jeg på nedsat tid på mit job i de sidste 14 dage op til barslen, som jeg netop er startet på her fra 15. januar. Min barsel går efter termin og til 1. november 2010, hvorefter farmand tager over og holder 10 ugers lønnet barsel. Planerne for barslen er babysvømning, hygge, søvn og afslapning derhjemme samt noget mødregruppehygge og samvær med forhåbentlig både Maria, Sara og Nina, der er på barsel i samme tidsrum. Til juni planlægger vi desuden 10 dage i Østrig i en ferielejlighed med god familietid og naturoplevelser. Hvis altså lillebror bliver lige så god til at køre bil, som Nora er det.

Ingen kommentarer: