fredag, marts 03, 2006

Bogormen og Napoleon

Marts-fordybelse handler lige pt. ikke kun om Twin Peaks og agent Cooper. Derimod har jeg begivet mig ind i et historisk univers for at lære om Kejser Napoleon. Herman Lindquist fortæller og jeg sluger beretningen råt. Historisk læsning, biografisk læsning er fascinerende. Biografien kommer op som konkurrence på www.bookworm.dk snarest, så er du interesseret kan du tilmelde dig vores gratis nyhedsbrev og blive opdateret!

Napoleon er den spændende biografiske og historiske beretning om den ret fattige, dog adelige, dreng fra Korsika, der overraskende endte med at blive Frankrigs magtfulde hersker og kejserlige overhoved. Napoleons drøm om ét samlet Europa med fælles valuta og hovedstad, naturligvis Paris, kostede millioner af mennesker livet, og hans krigstogter, mange reformer og heftige beslutninger har haft indvirkning på hele Europa, Sydamerika og USA, helt op til vore dage. helt frem til vore dage.

Herman Lindquist er svensk populærhistoriker, og beretter fascinerede og faktuelt om den fattige, korsikanske, lidenskabelige patriot, den varmblodige kvindebedårer, der oprindeligt ville have været forfatter eller videnskabelig forsker, men som i den franske revolutions kaos så sit livs chance, og blev en af periodens mægtigste magtmennesker. Biografien fortæller alt om hvordan det skete, hvordan det overhovedet var muligt, og hvad der for mere end 200 år siden gjorde at Napoleon endte med en kejserkrone på hovedet, i stedet for en stilling som forfatter eller forsker. Var han lidt vanvittig eller var han bare et geni? Og fremfor alt, havde han fortjent det?

Er du til historiske biografier?

Ingen kommentarer: